More

  De woontrends van 2022

  Ook in dit nieuwe jaar zijn er weer verschillende trends op het gebied van wonen. We komen uit een tijd van crisis en hebben gezien dat thuiswerken ook mogelijk is. Het is fijn om op zulke momenten jezelf lekker thuis te voelen en te kunnen genieten in jouw eigen woning. Het is weer tijd voor een frisse start waar duurzaamheid ook bij komt kijken. We gaan kijken naar verschillende kleuren, stijlen en materiaalgebruik. In dit artikel gaan we verschillende soorten woonstijlen bespreken die van toepassing zijn in 2022. Laat jezelf inspireren en kijk wat het beste bij jou past.

  Verschillende soorten woonstijlen

  Er zijn vele soorten woonstijlen. De woonstijl die jij uiteindelijk kiest, is afhankelijk van jouw smaak en behoeftes. Vind je bijvoorbeeld duurzaamheid heel belangrijk of hou je van ware luxe? Hieronder bespreken we de meest voorkomende trends van 2022.

  Retro en urban wonen

  Terug naar de jaren 90 waar de kleuren okergeel, terra, blauw en de combinatie zwart-wit naar voren komen. Deze stijl is uniek en bevat een mooie vormgeving en zowel strakke als zachte lijnen. Er wordt hierbij veel gebruik gemaakt van glas, hout en velours stoffen. Ook duurzaamheid komt hierbij kijken. Je kunt bijvoorbeeld ook rondsnuffelen voor tweedehands meubelen in deze vintage en retro stijl. Wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt, is dit een goede optie om meubels te gaan hergebruiken. Ook de wat ruwere materialen zoals staal en beton komen kijken bij een urban woonstijl in combinatie met kunst, felle kleuren, cijfers en letters.

  Wabi sabi woonstijl

  Deze stijl is een combinatie van Japandi en Scandinavisch wonen. De stijl toont veel rust, stilte en eenvoud. Deze stijl kent geen perfectie. Dit is de kunst van imperfectie. Deze woonstijl is een mindset waarbij rust de boventoon voert. Het is ook minimalistisch en zorgt ervoor dat je kunt genieten van het hier-en-nu. Er wordt gebruik gemaakt van vele natuurlijke materialen zoals hout, aardewerk en natuurlijke kleuren komen overal in terug.

  Het gebruik van organische vormen

  Wat in 2022 ook weer terugkomt, is het gebruik van zachte en ronde vormen. De strakke hoeken vallen weg en we zoeken naar zachtheid en vloeiende lijnen. Je kunt gebruik maken van verschillende eyecatchers, zoals kunststukken met wat abstractere vormen. De basis is vooral organisch. In 2021 was dit al een startende trend, maar deze zal in 2022 nog veel meer de overhand gaan krijgen in combinatie met lekkere zachte stoffen. Dit gaat ervoor zorgen dat jij jezelf helemaal veilig en vertrouwd voelt in jouw eigen woning.

  Multifunctionele meubels en accessoires

  Zeker na een periode van thuiswerken hebben we gemerkt dat functionaliteit belangrijk en gemakkelijk is. In 2022 gaat dit een grotere rol spelen. Denk aan het uitschuiven van tafels en kasten, die je ook weer terug kunt schuiven om ruimte te besparen. Alles zal in 2022 meer ergonomisch worden. Denk aan bijvoorbeeld een inklapbaar bureau om zo jouw thuiskantoor te creëren. We zullen een slimmere inrichting gaan creëren en gebruik gaan maken van aanpasbare en multifunctionele meubelstukken.

  Latest articles

  spot_imgspot_img

  Related articles

  Leave a reply

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  spot_imgspot_img