More

  Hoe Verenigd Koninkrijk zijn zinnen heeft gezet op het worden van een Fintech-toevluchtsoord in de nasleep van de Brexit

  Het VK is nog steeds een leider als het gaat om het aantal bedrijven dat actief is in fintech. Kunnen complicaties als gevolg van Brexit echter leiden tot terreinverlies? Aanzienlijke beleidswijzigingen en hervorming van het Londense regime voor de notering van bedrijven in de nasleep van de Brexit zullen een ‘digitale oerknal’ in het VK veroorzaken in een poging de groeiende fintech-industrie in de natie te versnellen – volgens een recente, door de overheid in opdracht gegeven besluit .

  Terrein verlies

  Zoals de zaken er nu voorstaan, is het VK een Europese leider in termen van het aantal bedrijven dat actief is in fintech en nieuwe fintech bedrijven die van start gaan. Complicaties als gevolg van Brexit kunnen echter leiden tot verlies van terrein tussen het VK en Duitsland en Frankrijk als een van ’s werelds favoriete bestemmingen voor het opzetten van een fintech-onderneming.

  Fintech Paspoort

  De Britse regering zal een visumregeling gebruiken die gericht is op fintech-professionals om eventuele opkomende lacunes in de beroepsbevolking van de sector op te vullen als gevolg van Brexit, waardoor de toegang tot de aanzienlijke vaardigheden van de EU verloren gaat. De stap is al begroet door de fintech-industrie, waarin veel spelers zich vóór de afronding van het Brexit-proces zorgen maakten over de toegang tot geschoolde arbeiders.

  Ruimte voor Crypto

  Een ander aspect van de beoordeling heeft het VK opgeroepen om zijn benadering van de regulering van crypto-activa te herzien om in de toekomst meer fintech-bedrijven te verwelkomen. Recente beperkende maatregelen van Britse regelgevers omvatten een verbod op de verkoop van cryptoderivaten en een anti-witwasregister die een enigszins vijandige omgeving hebben gecreëerd voor blockchain- of gedecentraliseerde financiële fintech-bedrijven om hun kamp in Londen op te zetten.

  De opkomst van IPO

  De regering heeft ook openbare noteringen geïdentificeerd als een belangrijke manier om te helpen bij het genereren van een betere financiële stabiliteit. Premier Boris Johnson heeft naar verluidt al een ontmoeting gehad met leidinggevenden van Deliveroo, Revolut en andere technologiebedrijven om hen te overtuigen om te noteren op de London Stock Exchange. Deze oproep voor een hervorming van de aanbiedingen in Londen komt misschien op een ideaal moment, aangezien firma’s als Deliveroo, Wise en Darktrace allemaal naar verluidt in 2021 hun debuut zouden maken. Elders bevinden andere bedrijven zoals Revolut, OakNorth en Checkout.com zich midden in de IPO-speculaties, aangezien de waarderingen van financiële en technische bedrijven zijn gestegen in de nasleep van de Covid-19-pandemie.

  Latest articles

  spot_imgspot_img

  Related articles

  Leave a reply

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  spot_imgspot_img