More

  Tips om te besparen bij jouw verbouwing

  Verbouwen kost vaak veel tijd en energie. Het is een ingrijpende gebeurtenis. Van tevoren begin je jezelf al af te vragen of het überhaupt binnen jouw budget past en of het binnen de gewenste tijd klaar zal zijn. Een verbouwing kan van een kleine badkamer tot een volledige woning verbouwen zijn. Het kan een noodzakelijke gebeurtenis zijn, iets wat je graag wilt realiseren of omdat jouw woning niet voldoet aan de eisen. Hoe dan ook, het loopt altijd op in de kosten. Er zijn vele manieren waardoor je op de verbouwing kunt besparen. In dit artikel helpen we je verder met verschillende tips voor de verbouwing.

  Start met een goede voorbereiding

  Door van tevoren goed te plannen en alles duidelijk op papier te zetten kun je tijdens de verbouwing tijd besparen, doordat je precies weet wat jouw wensen zijn. Je kunt controleren of alles volgens plan verloopt. Verbouwen is vaak chaotisch. Door jouw plannen aan de aannemer, constructeur en architect voor te leggen kunnen jullie samen sneller tot resultaat komen. Dit voorkomt het steeds wijzigen van het ontwerp en hierdoor bespaar je geld door tijd te winnen. Zet vervolgens al jouw ideeën in een overzicht en bespreek dit met diegene die mee gaan helpen verbouwen. Neem hierin ook jouw maximale budget mee.

  Het gebruik en hergebruik van materialen

  Je kunt gaan overwegen om zelf te zorgen voor de aanschaf van verschillende soorten materialen en benodigdheden. Wanneer je deze via de aannemer besteld, dan zullen daar ook weer marges op zitten, omdat zij daar ook op moeten verdienen. Daarnaast kun je misschien zelfs gebruikmaken van tweedehands materialen om zo duurzaam de verbouwing te realiseren. Door hier rekening mee te houden kun je al een hoop besparen op het materiaalgebruik. Dit bepaalt vaak ook voor een groot gedeelte de kosten.

  Schakel hulp in van bekenden

  Voor de tijd die de werknemers op de werkvloer zijn betaal je ook een hoop met geld. Naast al het materiaalgebruik dienen de werknemers zelf ook te verdienen door de tijd die ze aanwezig zijn. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk hulp van bekenden inschakelt voor de wat gemakkelijkere werkzaamheden. Denk aan het slopen of schilderen van wanden bijvoorbeeld. De uitvoering van de verbouwing door een aannemer kunnen namelijk vaak 85% van de totale kosten zijn. Maak hiervoor wel duidelijke afspraken met de aannemer over wie wat doet zodat er geen misverstanden ontstaan op de werkvloer.

  Doe meerdere aanvragen

  Zorg ervoor dat je bij meerdere bouwbedrijven een aanvraag neerlegt, waardoor je deze met elkaar kunt gaan vergelijken. Prijzen kunnen tot jouw eigen verbazing door de concurrentie in de markt nogal uiteenlopen. Let bij het controleren van de offertes wel op waar de verschillen in zitten, zoals het uurloon of prijs per m2. Daarnaast kun je kijken naar de verschillende stelposten, de btw en of er extra kosten zijn inbegrepen. Ook kosten van materialen die gebruikt worden kunnen nogal eens verschillen van elkaar.

  Zorg voor een goed geïsoleerde woning.

  Denk ook aan de kosten die na een verbouwing kunnen ontstaan zoals energiekosten. Je kunt achteraf besparen op energiekosten door jouw woning goed te laten isoleren. Dit lijkt aan de voorkant misschien een duurdere investering, maar daar zul je achteraf de voordelen van gaan inzien.

  Latest articles

  spot_imgspot_img

  Related articles

  Leave a reply

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  spot_imgspot_img